Dalintis:

Jaunasis verslininkas Vytautas Ulozas: samdomą darbą iškeitė į dvi viena kitą papildančias veiklas

Siekdami prasmingai valdyti laiką bei neprisirišti prie samdomo darbo, apie savo nuosavą verslą pradeda galvoti vis daugiau žmonių. Iš pažiūros atrodytų, kad tai labai paprasta: pakanka sugalvoti idėją ir ją įgyvendinti, tačiau pastangų ir laiko reikia daug daugiau nei gali pasirodyti. Laukiančių iššūkių versle nepabijojo ir savo nuosavo verslo idėją įgyvendino Šeimos kredito unijos narys Vytautas Ulozas, sėkmingai įkūręs mažąją bendriją „24 projektai“, kurios veiklos sritis – nekilnojamojo turto vystymas ir nuoma.

Verslą plėtoja kartu su sužadėtine

Vytautas yra ISM Vadybos ir Ekonomikos universiteto absolventas, dalį studijų baigęs užsienyje – Australijos ir Prancūzijos universitetuose. „Kelionė – yra tas žodis, kuris mane pažadina, skatina judėti į priekį ir suteikia prasmę. Pirmuose darbuose savo jėgas taip pat išmėginau užsienyje“, – pasakoja Vytautas.

Paklaustas apie nuosavą verslo pradžią, Vytautas prisimena, kad mintis pradėti savo veiklą kilo tada, kai žiemą susipažino su sužadėtine Austėja. „Abu buvome neseniai grįžę iš mainų programų Šiaurės Amerikoje. Tuomet vienas kito paklausėme: Kur norėtum gyventi? Lietuvoje ar Amerikoje? Lietuva – man labai brangi, čia namai. O užsienyje viskas labai įdomu. Tada ir gimė mintis: būtų tobula Lietuvoje turėti verslą, kuris ilgainiui galėtų veikti be mūsų kasdienės priežiūros, o tuo tarpu mes galėtume tęsti ekspedicijas aplink pasaulį ir svarbiausia – pamiršti lietuvišką žiemą“, – teigia Vytautas Ulozas.

Paliko samdomą darbą ir pasinėrė į dvi skirtingas veiklas

Paskutinis Vytauto darbas buvo Investors’ Forum asociacijoje. Pasak Vytauto, pradedant nuosavą verslą, svarbu turėti stabilias pajamas. Samdomą darbą Vytautas dirbo iki tol, kol pradėjo generuoti stabilias pajamas iš nuomojamų butų. Kai pinigų iš nuomos užteko padengti savo pagrindinėms išlaidoms – tada atsisveikino su darbu nuo 8 iki 17 val. ir pradėjo darbus 24 val. per parą, 7 dienas per savaitę.

„Iš samdomo darbo išėjau 2016 m. gegužės mėnesį. Įsigijau pirmąjį butą, kuriam reikėjo remonto. Kadangi tuo metu trūko tiek resursų, tiek žinių, todėl daug dalykų bandžiau padaryti pats savo rankomis. Nesakau, kad neteisingai pradėjau, bet dabar taip nedaryčiau. Greitai supratome, kad visuomet geriau apsimoka samdyti savo darbą geriausiai išmanančius profesionalus“, – teigia Vytautas.

Šiuo metu Vytautas vykdo dvi labai skirtingas ir kartu viena kitą papildančias veiklas –  užsiima nekilnojamojo turto vystymu ir nuoma bei verslo renginių, konferencijų vedimu.

Į savo verslą investuojame kartu su Austėja, esame įmonės branduolys. Anot Vytauto, dviese su Austėja, be partnerių pagalbos turbūt nieko nebūtume nuveikę. Per ketverius įmonės veiklos metus jaunieji verslininkai labai gerai suprato, jog patikimų, kompetentingų, profesionalių verslo partnerių turėjimas – tai kelias į sėkmę, ir ramų miegą.

Vytautas prisimena, kaip prasidėjo bendradarbiavimas su Šeimos kredito unija. „Buvau prieš metus įsteigęs įmonę. Kreipiausi į banką dėl paskolos verslui, tačiau bankas atsisakė svarstyti galimybę suteikti paslaugą dėl trumpos įmonės istorijos. Tuomet vaikystės bičiulis parekomendavo Šeimos kredito uniją. Susisiekiau ir buvau šiltai sutiktas. Jaučiausi svarbus ir dabar su Šeimos kredito unijos partneryste esame didesni ir stipresni. Tai pasiekti padėjo unijos suteikta kredito linija su nekilnojamojo turto įkeitimu“, – pasakoja Vytautas.

Klientams siūlo pilnai įrengtas studijas ir gyvenamuosius būstus

Paklaustas apie įmonės veiklos sritį, Vytautas sakosi galintis išvardinti milijoną priežasčių, kodėl užsiima būtent tokia veikla, tačiau išskiria du rimtus argumentus.

„Investavimas į nekilnojamojo turto nuomą smagus tuo, jog pradžioje reikia įdėti daug pastangų – įsigyti daiktą, kuris būtų patrauklus nuomininkui ir generuotų didelį atsiperkamumą, bet vėliau galima atsipūsti, o investicijos ir toliau generuoja pajamas, netgi miegant. Kitas argumentas – labai malonu daryti pokytį – gražinti savo miestą. Labai dažnai įsigyjame butą ar patalpas, į kurias net patiems baisu užeiti, kurios apkartina visą kaimynystę. Todėl mes jas prikeliame naujam gyvenimui, su savo komanda jas suremontuojame. Tuomet žmonės čia atranda savo svajonių namus, kuria šeimas. Be galo malonu tai matyti“,– savo įmonės veiklos sritimi džiaugiasi mažosios bendrijos „24 projektai“ vadovas Vytautas Ulozas.

Šiuo metu įmonė vysto 21 studijos projektą sostinės Naujamiestyje (Panerių g. 45, Vilnius). „Mūsų klientai gali įsigyti studijas, kurios yra įrengtos „iki šakutės“, t.y. 100 proc. paruoštos nuomos pajamoms generuoti. Kadangi studijos yra gyvenamosios paskirties, jas galima pirkti, gavus banko paskolą ir tokiu būdu generuoti dar didesnį atsiperkamumą. Dalį studijų paliksime nuomai. Ieškantys būsto, taip pat gali kreiptis“, – sako Vytautas.

Verslas užkuria vidinį varikliuką

Vytautas įsitikinęs, kad iš algos sutaupyti milijoną yra praktiškai misija neįmanoma. Norintiems pradėti savo verslą, bet vis dar tam nesiryžtantiems, jis teigia, kad verslas užkuria vidinį varikliuką. „Tampi dar labiau orientuotas į rezultatą, o ne procesą, tavo pastangos – tiesiogiai virsta pasiekimais, esi sau bosas ir tada ateina jausmas, kad gyveni dėl savęs“, – įsitikinęs Vytautas.

Apsisprendus kurti savo verslą, Vytautas pataria neskubėti stačia galva į jį nerti. „Patarčiau neskubėti mesti darbo ir atsisakyti visų gaunamų pajamų. Verčiau išsikelkite tikslą: kai verslas generuos daugiau pajamu už darbą, tuomet 100 proc. pasinersite į verslą. Tai jums taps puikia motyvacija pranokti save“, – pataria Vytautas.

Ateityje Vytautas drauge su Austėja planuoja dalinai savo vykdomą veiklą perkelti į Tenerifę, kur galėtų nenutraukdami veiklos leisti žiemas. Taip pat ateityje ketina plėsti savo nuomojamų butų portfelį Vilniuje, didesniais mastais užsiimti nekilnojamojo turto vystymu ir sieks gražinti mūsų mylimą Vilniaus miestą naujais išskirtinio dizaino pastatais.

Žemiau galite pamatyti keletą įrengtų butų pavyzdžių:

9 žmonėms patiko

Dalintis: