2023-04-13

Aktualijos

Dalintis:

Investicinės paskolos paraiškos pateikimo procesas: nuoseklus gidas

Investicinė paskola yra ilgalaikė paskola verslo klientams, skirta verslo plėtrai ir įvairiems investiciniams projektams finansuoti. Paskola gali būti suteikta įmonėms, kurios ketina įsigyti ar atnaujinti įrangą, pirkti ar statyti gamybinius pastatus ar kitą nekilnojamąjį turtą, įgyvendinti naujas verslo idėjas, investuoti į kitas įmones su ES struktūrinių fondų parama. Tai lankstus bei efektyvus finansavimo šaltinis tiek pradedančiajam, tiek plėtros siekiančiam verslui, tačiau nemaža dalis verslininkų atidėlioja kreipimąsi dėl šios paskolos būtent dėl paties paraiškos pateikimo proceso – dažnai susiduriama su klausimais, į kuriuos atsakymus rasti gali būti sunku. Šis nuoseklus gidas padės jaustis užtikrintai prieš kreipiantis dėl paskolos – finansavimą verslui gauti yra kur kas paprasčiau nei gali atrodyti iš pradžių!

Paskolos investicijoms gavimo sąlygos

Jei svarstote apie paskolą investicijoms, pradėti planuoti tokio finansavimo gavimą derėtų nuo pasidomėjimo sąlygomis. Kiekvienas kreditorius taiko individualias sąlygas, todėl tai gali tapti lemiamu kriterijumi renkantis finansuotoją. Tam, kad galėtumėte objektyviai palyginti pasiūlymus, būtinai atsižvelkite į šiuos faktorius:

Kredito suma ir laikotarpis. Prieš skolindamiesi visada dėmesingai apžvelkite pagrindines pasiūlymo sąlygas – kokiam laikotarpiui tektų įsipareigoti finansiškai ir kokią sumą galėtumėte gauti. Kredito suma ir grąžinimo laikotarpis dažnai priklauso nuo įmonės finansinių galimybių įvertinimo ir projekto, kuriam prašoma suteikti finansavimą.

Palūkanos. Kaip ir naudojantis bet kurios kitos paskolos suteikiamomis naudomis, taip ir skolinantis investicijoms svarbu įvertinti palūkanas, kurios bus taikomos jūsų paskolai. Įprastai investicinei paskolai nustatoma kintanti arba fiksuota palūkanų norma, kuri priklauso nuo bazinės palūkanų normos – šiuo rodikliu galite pasidomėti internete. Palūkanos priskaičiuojamos kiekvieną mėnesį ir turi būti sumokamos iki sutartyje numatytos dienos.

Įkeitimai. Kone daugiausia klausimų kreditoriai sulaukia būtent dėl užsato ir turto įkeitimo. Tiesa tokia, kad paskola investicijoms gali būti užtikrinama įkeičiant turimą žemę ir pastatus, kitą kilnojamąjį ar nekilnojamąjį turtą ir finansines lėšas. Tam tinka ir garantijos bei laidavimai. Įprastai pasirašant paskolos sutartį įkeičiamas pats investicijų objektas, kuris turi būti įvertintas finansuotojui priimtinu būdu, dažniausiai – nepriklausomų turto vertintojų. Vertindami pasiūlymus taip pat atkreipkite dėmesį ir į kitas įkeičiamas turtui numatytas sąlygas, pavyzdžiui, ar jis privalo būti apdraustas finansuotojo naudai rinkos arba balansine verte visam paskolos terminui kreditoriui priimtinoje draudimo bendrovėje.

Kaip pateikti paraišką investicinei paskolai gauti?

Dauguma šiuolaikinių kreditorių suteikia galimybę užpildyti paraišką internetu – čia kartu galite pasinaudoti ir skaičiuokle, kuri leidžia preliminariai numatyti skolinimosi laikotarpį bei mėnesio įmokos dydį. Savaime suprantama, konkretus jos dydis bei kitos sąlygos priklausys nuo jūsų kredito istorijos, finansavimo objekto ar idėjos ir kitų faktorių, todėl kreipdamiesi dėl paskolos nepamirškite, kad šie skaičiai gali kisti.

Nusprendus kreiptis dėl paskolos investicijoms taip pat svarbu žinoti žingsnius, kuriuos reikės atlikti iki tol, kol gausite išmokėjimą:

  • Parenkite verslo planą

Labai mažai tikėtina, kad rasite kreditorių, kuris nereikalaus pateikti verslo plano, todėl iš anksto numatykite plėtros tikslus, numatomą projekto atsiperkamumą ir reikiamus išteklius jo įgyvendinimui.

  • Pateikite dokumentus

Parengę verslo planą, užpildykite paraišką paskolai internetu ir pateikite visus reikiamus dokumentus. Nepateikę reikalaujamų dokumentų, negalėsite pasinaudoti paskolos naudomis arba atidėsite jos suteikimą.

  • Laukite atsakymo

Finansuotojas, į kurį kreipiatės, turi įvertinti jūsų prašymą bei tiksliai numatyti galimą paskolinti sumą. Tai dažniausiai užtrunka iki 1 darbo dienos – priklausomai nuo kreditoriaus užimtumo, artimiausiu galimu metu sulauksite konkretaus pasiūlymo jūsų verslui.

  • Pasirašykite sutartį

Dėmesingai išnagrinėję visas sutarties sąlygas susisiekite su finansuotoju ir sutarkite dėl sutarties pasirašymo. Kaip anksčiau minėta, šio etapo metu tikėtina, kad kreditorius gali pareikalauti jūsų turto įkeitimo bei jo apdraudimo.

  • Gaukite išmokėjimą

Jums realizavus visas finansuotojo keliamas sąlygas ir pasirašius sutartį, numatyta suma yra išmokama į jūsų nurodytą banko sąskaitą.

Taigi, pasiskolinti investicijoms – nekilnojamojo turto statybai ar jo įsigijimui, įrangos ar transporto priemonių atnaujinimui ar kitai verslo plėtrai yra išties paprasta – tereikia šiek tiek pasiruošti iš anksto ir numatyti galimas kliūtis, kurias įveikti padės patyrę specialistai.

0 žmonių patiko

Dalintis: